T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Özkent Akbilek Ortaokulu

Tarihçemiz

ANKARA YENİMAHALLE ÖZKENT AKBİLEK ORTAOKULU

Okulumuzun yapımına 2009 yılında Ankara İl Özel İdaresi tarafından Burç İlköğretim Okulu olarak başlanmıştır. Daha sonra okulumuza eğitime önemli katkılarından dolayı Özkent AKBİLEK'in ismi verilmiştir. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında hizmete giren okulumuz 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında ortaokula dönüşmüş ve Özkent Akbilek Ortaokulu adını almıştır. Okulumuza da adı verilen değerli hayırsever Özkent AKBİLEK, 1931 yılında Eskişehir´de doğmuştur. Özkent  AKBİLEK, ilk öğrenimini çocukluk yıllarını geçirdiği Eskişehir'deki Gazi İlkokulu´nda, orta ve lise öğrenimini de Eskişehir Lisesi´nde tamamlamıştır. 1954 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini bitiren Özkent AKBİLEK, 1957-1958 yılında Çorlu´da yedek subay olarak vatani görevini yaptıktan sonra, 1958-1962 yılları arasında çeşitli kamu ve özel kuruluşlarda çalışmıştır. 1962-1980 yılları arasında Almanya'da serbest inşaat mühendisi olarak çalışmasını müteakip, 1980 sonrası yurda dönerek Ankara´da ikamet eden Özkent AKBİLEK, tüm servetini okul yaptırmakta kullanmıştır. 5 tanesi Sincan´da, 1 tanesi Etimesgut'ta, 1 tanesi Yenimahalle´de, 1 tanesi Mamak´ta, 1 tanesi Keçiören´de, 1 tanesi Altındağ´da olmak üzere toplam 10 okul inşaatı ve bir spor tesisi bitirmiştir. Özkent Bey, annesinin ve babasının adına toplam 6 okul binası ve bir spor tesisi yaptırarak Milli Eğitime büyük katkıda bulunmuştur.

     Özkent Akbilek Ortaokulu 24 derslik, 1441 öğrencisi ve 88 öğretmeniyle "çocukların özgüvenini sağlayan, ideallerini gerçekleştirebileceği, bölgesinde takdir ve tercih edilen bir kurum" olma yolunda hızlı adımlarla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Özgün bir sistematiğe ve planlamaya sahip yönetim anlayışı, özveri ve yeniliklere açık bir anlayışla çalışan kadrosuyla okulumuz kendi bölgesinde fark yaratmaktadır.

      Özkent Akbilek Ortaokulu; felsefesi, hedefleri, renkleri, sloganları, amblemi ve marşı olan her özelliği en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir okuldur. En büyük hedefimiz öğrencilerimizi donanımlı bir okul ortamında Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, öğrenmeye hazır, milli ve manevi değerlere saygılı, araştırmacı, çağdaş ve kendine güvenen bireyler olarak yetiştirmektedir. Bu doğrultuda eğitim kalitemizin yanında akademik, sportif ve sosyal başarılarımıza da çok önem vermekteyiz.

         Yıldızlar Dart Şampiyonası, Yıldızlar Oryantring Ankara Şampiyonluğu, Atletizm Başarısı, Halter Dalındaki Büyük Başarı, Kick Boks Başarısı, Artistik Jimnastik Sporundaki Derece, Masa Tenisi Sporundaki Başarılar, Yıldızlar Ankara Kros Şampiyonası Başarısı.

         1+1 sitemini uygulayarak veli kitap okuma etkinlikleri yapıldı. Okulumuz kütüphanesi 4 senedir aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Hedefimiz okuma alışkanlığı kazanmış bir toplum yaratmak olduğu için öğrencilerimiz ve velilerimizin okul kütüphanesinden en etkin şekilde yararlanmalarını sağlamaktayız.

      TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına 4.Kez Katılmaya Hak Kazandık.

     Her Öğrenciye Özel Çalışma Programı" hazırlayarak toplam kaliteyi arttırmayı amaçladık.

     İl İçi ve İl Dışında Yapılan Geziler, Okul Bülten Çalışması, Rehberlik Bülteni, Rehberlik ve Kariyer Planlama Etkinlikleri, Görsel Sanatlar ve Din Kültürü Sergisi, Veli Eğitim Faaliyetleri, Tiyatro, Şiir Dinletisi faaliyetleri ile fark yarattık. Okulumuz, değişen ve gelişen dünyada sadece öğretim faaliyetleri ile değil, geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyler yetiştirmeye, eğitim faaliyetlerine ve topluma yön vermeye devam edecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.03.2019 - Güncelleme: 22.12.2022 17:03 - Görüntülenme: 1778
  Beğen | 10  kişi beğendi